Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

Nieuws

UPDATE 14/06 STORMVLOEDKERING

UPDATE 14/06 STORMVLOEDKERING

Alle info omtrent de stormvloedkering :

http://afdelingkust.be/nl/stormvloedkering-nieuwpoort

Update 14/6/2018: Het VHF-kanaal waarop de aannemer THV Herbosch Kiere – Jan De Nul te bereiken is werd gewijzigd. De communicatie met de vaartuigen gaat nu via VHF 9 in plaats van het eerder vermelde VHF 13.

De opstart van de werken op het water is voorzien op 28/5.  Met twee pontons zal de aannemer eerst de afbraakwerken uitvoeren, die nodig zijn om de stormvloedkering te kunnen bouwen. De getijhut en de proefopstelling (buispalen die de vernauwing in de havengeul simuleren) zullen in die week afgebroken worden. Op 28 of 29 mei zal de beschikbare vaargeul hierdoor beperkt zijn tot 20m. Pleziervaart zal nog steeds doorkunnen.

Hierna wordt een zone naast de vaargeul gebaggerd zodat het werkponton ook bij laagwater buiten de vaargeul kan liggen. Aansluitend worden de damplanken geheid voor de stroomgeleidingswand op linkeroever, wordt de stroomgeleidingsgeul uitgebaggerd en de tijdelijke bodembescherming er aangebracht. Gedurende de volledige periode (behalve 28 of 29 mei) zal steeds een vaargeul breedte 35m met diepgang tot -3mLAT beschikbaar zijn (zie plannetje). Deze zone wordt aangeduid met o.a. 2 keer 2 buispalen met lichten om de vaargeul aan te duiden.

Deze werken lopen vermoedelijk tot 6 juli. Van 7 juli t.e.m. 26 augustus zullen geen werken worden uitgevoerd in de havengeul van Nieuwpoort en blijft de situatie zoals aangeduid op het plannetje.