Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

Nieuws

London here we come

London here we come

Zeilend naar London


VY Nieuwpoort clubuitstap  11 -18 april 2020:

Nieuwpoort – Ramsgate – Queenborough – London – Ramsgate /Queenborough – Nieuwpoort
Voor sommige zeilers is het een jaarlijkse traditie, voor anderen is het misschien de eerste overtocht. Deze tocht is dus ook bedoeld voor mensen die het leuk vinden om ervaring op te doen tijdens een langere zeezeiltocht, in combinatie met een verblijf in een wereldstad. Er zal op voorhand een tochtplanning ter beschikking worden gesteld en de avond voor het vertrek wordt er met elkaar kennis gemaakt en wordt de tochtplanning overlopen.  Ieder vaart uiteraard op eigen verantwoordelijkheid.
Ook voor de geroutineerde ‘Londonzeiler’ blijft het een magische tocht en een uitdaging: soms zien we de kust niet meer en we moeten ook de druk bevaren traffic lanes oversteken. Het wisselende weer en sterke getijdestromen kunnen verrassend zijn.  We laveren tussen verraderlijke zandbanken, windmolenparken en resten van luchtafweer uit Wereldoorlog II zoals de Shiffering Sand Towers.
We vertrekken zaterdag 11 april rond  8 uur. De datum is vooral geprikt in functie van de getijden om zoveel mogelijk bij dag te kunnen varen met de stroom mee.
Het eerste traject is de oversteek naar Ramsgate (52 NM).  Vanuit Ramsgate zetten we de tocht verder naar Queenborough. Die tocht is ongeveer 37 NM.  Rekening houdend met de stroming plannen we ons vertrek omstreeks 1 uur voor LW Dover. We overnachten daar mogelijks aan een boei.
We vertrekken in Queenborough rond 10 uur op het moment dat we met het tij mee kunnen varen richting London (ongeveer 45 NM). We passeren de Cutty Sark bij Greenwich, de Thames Barrier en varen dan door tot de Tower Bridge waar we moeten wachten op de toegang naar de St. Katherines Docks Marina. Vanaf 16.30 h kunnen we via de sluis, die maar enkele uren per dag open is, aanleggen in de marina.
We blijven daar tot donderdag om u in de gelegenheid te stellen Londen te verkennen. We verlaten London rond 8 uur en keren terug naar Nieuwpoort via Ramsgate of Queenborough.
We hopen om naast de traditionele Londonzeilers ook nieuwe gezichten te verwelkomen. 

Contacten en inschrijven:  Elie Peeters (Elentas2 – elie.peeters@skynet.be) – Martine Vanderstraeten (Vitamin Sea - vdst@belspo.be)

Foto's van de vorige edities kan je vinden in de fotogallerij