Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

Nieuws

Blijf in je kot! Recreatievaart verboden op de Noordzee

Blijf in je kot! Recreatievaart verboden op de Noordzee

Update:
De regelgeving "Blijf in uw kot!" blijft van toepassing.
De zeevaartpolitie zal ook toezien of je zonder geldige reden op je boot vertoeft.

De provinciegouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé roept nog eens op om ook dit weekend en tijdens de paasvakantie zeker niet naar de kust af te zakken. Ondanks de strikte maatregelen zijn er nog altijd mensen die toch proberen om zonder geldige reden naar zee te komen. Daarom zal er de hele paasvakantie extra streng gecontroleerd worden, zegt Decaluwé.

Ook:

We mogen terug boten in het water leggen, maar je mag er als eigenaar niet bij zijn.
Is je boot klaar om in het water te gaan of kan je een firma de opdracht geven hem vaarklaar te maken, dan mag je ons steeds contacteren om de boot naar zijn zomerligplaats te varen: 058 23 52 32 of info@vynieuwpoort.be

 

Betreft: Coronavirus – federale fase: alle zogenaamde recreatieve activiteiten worden geannuleerd (van 13/03 24h tot 03/04 24h).Dit verbod is verlengd tot minstens 19 april.

Link FOD Mobiliteit

Geachte,
We willen u erop wijzen dat op 12 maart 2020 door de Eerste Minister is aangekondigd dat België de federale fase van het crisisbeheer is ingegaan en extra maatregelen zijn opgelegd (geldig vanaf 13 maart 24h tot 3 april 24h).
Dit omvat ook volgende maatregel: ‘alle zogenaamde recreatieve activiteiten (sport, cultuur, folklore, enz.) worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn’.

Deze maatregel geldt ook op de Belgische territoriale wateren.

 

Elke vorm van recreatievaart (zowel in groep als individueel) wordt dus verboden in de Belgische territoriale wateren van de Noordzee (tot 3 april 24h).
Ter verduidelijking, ook het individueel beoefenen van brandingsporten is verboden in deze periode.

Hoogachtend,

Bart Wackenier
Adviseur